Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Új jelszó kérése

Lótusz virág medálos karkötők

Fő kategória >Lótusz virág medálos karkötők

A lótuszvirág jelentése: lét, szépség, igazság, tisztaság, örök. Miért? Mert a lótuszvirág a mocsárból nő. A mocsár pedig nem túlzottan vonzó hely. Életveszélyes és átláthatatlan. Ha belekerül az ember, akkor megpróbálhat benne úszni, de ahhoz túl sekély a víz. Járni nem lehet benne, mert akkor elsüllyedünk. Küzdelme során pedig egyre sárosabb lesz. A bűzös iszappal szennyeződött ember nem vonzó, ha valaki hozzáér, maga is koszos lesz.

A lótusz gyönyörű szimbólum. Lássuk tovább! A lótusz, a kedvezőtlen körülmények ellenére oly módon érintkezik mocsárral, hogy nemcsak hogy nem szennyeződik be, de vonzó megjelenésével harmóniát teremt a környezetében, megragadja mindenki figyelmét. A mocsár az illuzórikus világ, ami ugyan ígéretes, de ha belekeveredik valaki, az egyre jobban belegabalyodik, és csak nagy szenvedések árán, külső segítséggel szabadulhat. Legjobb, amit tehet, ha olyanná válik, mint a lótusz. Bár környezete kedvezőtlennek tűnik, mégis belőle táplálkozva harmóniát és békét sugároz, s így mindenki számára vonzóvá válik.

 

A buddhista tanítás szerint mindegyik ember képes tökéletessé és megvilágosulttá válni, csak idő kérdése, amíg mindegyik ember eléri a fényt. A buddhisták szerint többször is szükséges újraszületni, a sok inkarnáción keresztül fejlődni, csiszolni és tisztítani a lelkünket míg el nem jutunk a Nirvánába – a legmagasabb rendű tudatállapot, melyet az ember képes elérni.

A tudat utazása a spirituális tudatlanságtól egészen a tökéletességig a sok újraszületésnek köszönhetően valósul meg, ez nagyon fájdalmas és nehéz lehet, mivel a lélekvándorlás folyamata magába foglalja az új életben történő múltbeli hibák kijavításának a szükségét, ilyenkor mindenkinek szembesülnie kell a tettek, gondolatok és szavak következményeivel, vagyis az ember minden cselekvése tettekben, gondolatban és szavakban visszahat önmagára és jellemének alakulására. Az emberek nincsenek tudatában a maguk spirituális nagyságának, úgy vélik, hogy az élet igazságtalan és értelmetlen, de a többszöri halál-újraszületés ciklus segítségével a sötétség fokozatosan eltűnik.

Az ember Nirvánába való jutásának pillanatát a lótuszvirág iszapból való feltörése és virágzása szimbolizálja, sok különböző hitrendszerben a víz az anyagi világ vagy fizikai birodalom megtestesítője.Sorrend:

Webáruház készítés